SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Nerdegym
feb 25th, 2012 by Anders

Nerdegym anno 2012.

Det er ikke alltid jeg tar meg tid til å skrive om de små tingene som får meg til å føle meg veldig nerdete her i verden, men i dag skal jeg gjøre et hederlig unntak og ta et dypdykk inn i en typisk «dette er nok veldig meg»-aktivitet: Nerdegym.
Med nerdegym mener jeg ikke å stå på scenen på The Gathering og få folk til å trene armmusklene ved hjelp av løfte-øvelser med tastaturer, det er litt sånn der TG1999..
Nei da mener jeg slik Trening Trim og Trivsel, eller 3T da, som treningssenterkjeden jeg er deltidsstøttemedlem i heter. En typisk nerdegym begynner med lesing av et datablad (Wired, Linux Format og Linux Journal er gjengangere) eller en lettere rosa avis (DN). Denne lesingen foregår naturlig nok på dertil egnede treningssaparater, som eksempelvis de tredemøllene 3T har hvor det fortsatt er lesestativ. Dette lesestativet har til min fortvilelse blitt mindre hyppig å se på de nye maskinene fra produsentene 3T holder seg med, men enn så lenge er det alltids en eller to slike som står ledige i lokalene.

Etter endt lesing har man gjerne opparbeidet nok varme i muskulaturen til at man kan trå til og utføre noen lette 4 minutters rykk eller 2×2 etc. Bra greier. Dette etterfølges gjerne av løs og ledig vandring til neste apparatur – sittesykkelen. Dersom man er så uheldig at det ikke en gang er en ussel børs-kommentar igjen å lese i avisen har man etter hvert et aktivitets-problem, da det er tendenser til interne ytringer av typen «dette er KJEDELIG» om å sykle sittende på sykkel i et lokale hvor man med avglemte hodetelefoner til den lure telefonen er henvist til å høyre på bakgrunnsstøyen, inkludert høyttalerne som har hengt seg opp på P4 Bandit og samtidig ikke har nok båndbredde til å unngå bufring av Tone Damlis siste skamløse ytring.
-Det er akkurat her den kreative nerden i meg våknet for noen år siden. «Hei vent nå litt», sa jeg til meg selv en stille kveld på sykkelen. Dette «fremdriftsvinduet» er pikselert – det består jo av punkter. DET må vi da kunne lage noe med? Jeg er jo viden kjent (blant de sju personene som vet at dette er noe jeg gjør i blant) for å lage ASCII-baserte tegninger av selskapers logoer eller annet fjas når jeg leverer scriptede funksjoner på jobb.

-Hvorfor ikke utfordre seg selv og lage litt «piksel-kunst» med punktene på fremdriftsvinduet?

Jeg skal ikke kjede dere med fire år med beskrivelser av de mest intrikate figurene jeg har skapt, for det er forbasket vanskelig å legge på nok hastighet/vinkling/motstand til å oppnå de ønskede antall punkter på denne skjermen, og det er blitt mange, svært mange, «oi, den kunne blitt fin»-øyeblikk for så å ende opp med en rasende løping/sykling på maks hastighet når «kunstverket» ble gruset av et enkelt feilskjær ved rulleringen/ sekvenseringen på skjermen.

Uansett, tenker du nok nå. Hva kan man så lage med noen piksler på en slik maskin? Det første bildet jeg vil dele er et punktbilde, min gjengivelse av et klassisk byggverk; et slott. Komplett med en taklampe-injisert «solrefleks»:

ASCII-slott av akai

ASCII-slott av akai med sidetårn og hoved-bygning bak en ringmur

 

Så blir spørsmålet mitt da. – Hva kan DU lage med punktene på treningsapparatene?

Bryllupsreisen, den store – p1 – Og vi er i gang!
jun 10th, 2008 by Anders

OSLBryllupsreisen, den store, er i gang! Klokken er så vidt før 5 og vi sitter på Værnes og venter på flyet til Gardermoen, en liten mellomlanding med flybytte. Ferden videre går som kjent til Barcelona. Neste gang man har nett over tid er nok der nede :) Håper alle i Norge, Sverige og Finland koser seg!

World of Warcraft lansering med lang kø?
jan 16th, 2007 by Anders

I natt norsk tid var det «nattåpent» hos både SpaceWorld på Trondheim Torg og hos Spiderman i Munkegaten for å la folk handle den nye tilleggspakken til World of Warcraft – «Burning Crusade». Jeg tror dette med at folk gidder å stå i en flere titalls meter lang kø utenfor flere butikker midt på natta for å handle et spill er nokså hysterisk. Dette, i tillegg til andre nyvinninger (en klassisk nerde-URL det der gitt), er klare eksempler på at vi nærmer oss et kaldere og mer personlig «frakoblet» samfunn. Folk møtes ikke lenger fjes til fjes, med untak av via web-kamera-chat. Kanskje trenger disse WoW-spillerene å møtes på denne måten for å få den menneskelige kontakten vi andre en gang (djis jeg er gammel!) hadde da vi spillte «klinkis» i sandkassen. Jeg var forresten stor på å vinne olje-kuler. Nye kuler var kulere enn gamle slitte kuler — om du da ikke hadde en som var gammel, fra 1950-tallet eller noe sånn som var gått i arv. Da spillte du gjerne uten mulighet til å vinne kulene man spillte med, men hadde en «spill-pot» hvor vinneren forsynte seg mest, nr. to fikk litt, osv, litt slik som dagens poker-turneringer, egentlig.

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa