SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Et nytt år, nye muligheter
jan 1st, 2014 by Anders

2013 er over og her kommer 2014 luskende uten at du har rukket å bestemme deg for hva du skal, hvor du skal og hvorfor. Likevel er det greit å begynne på et nytt år. Vi kan snu siden og se på alle mulighetene som ligger i de ubrukte dagene, de stadig lysere dagene mens vi sakte skrur tiden frem mot vår og sommer, for vinteren hittil har vært skuffende. Jeg er for ung til å huske 1972, da de visstnok pløyde før Jul og hadde slåttonn i slutten av februar og nyttårsaften mellom 1971/72 var så mild at de flere steder gikk i t-skjorte(!).  Personlig liker jeg skikkelig vinter dersom vi først skal ha vinter. Ikke slik liksom-vinter som kommer og går. Det skal muligens bli litt snø i Trondheimsområdet rundt midten av januar om værmeldingen slår til.

For å ta en 20140101_203331skikkelig alvorsprat med meg selv i all offentlighet: – Vi har spist for mye denne julen. Alt for mye. Det betyr at man må i gang med trening og «ned-spising» nokså raskt om dette ikke skal gå ille med den garderoben som alt var blitt litt surt trang i forbindelse med litt for mye av alt som er godt i tiden vi har bak oss. Akk. Jeg er nok litt mer A4 enn jeg kanskje burde være innser jeg, men samtidig er det litt behagelig å ha noe å stri med som ikke er uoverkommelig, selv om det krever disiplin og egeninnsats på en måte jeg nok ikke uten videre kan fremtvinge på mat-området. Så er da ikke alt helsvart på det kroppslige likevel; For treningen fikk et skikkelig oppsving i 2013. Det ble ikke så bra som første halvår kunne ha gitt rom for å tro, det endte på 101 gjennomførte treninger på 3T, diverse gåturer, to fjellturer og en god del søndagsgange med familien i Trondheimsområdet. Opp fra 69 treninger på 3T i 2012 og et mulig sammenlignbart tall turer utenom.
20140101_203356
En frisk start har på mange vis vært et varemerke i mitt liv hittil, så å starte friskt i 2014 er ikke noe jeg tror vi kommer til å angre på. Så i dag har jeg brukt tid på å bake knekkebrød, fortrinnsvis uten for mye kalorier. Knekkebrødene er dessverre litt mindre sunne enn de kunne ha vært da jeg i prosessen gikk tom for Grovt rugmel og måtte spe på med litt hvetemel. (Hvete er som muligens kjent for en del jevngodt med rent sukker om man skal tro på disse lavkaloridiettene.) Det skal vi nok rette opp når den første produksjonen er fortært og man skal gå i gang med ny produksjon. (Det er disse nyttårsdag-produserte knekkebrødene som er så heldige å ha blitt foreviget i denne 1. januar-posten forøvrig, så heldige var de.)

Da er det på tide å krype til køys og se 2. januar i møte med jobb, barnehage og trening. Vi får gjøre det beste med det vi har til rådighet: Tiden.

Nerdegym
feb 25th, 2012 by Anders

Nerdegym anno 2012.

Det er ikke alltid jeg tar meg tid til å skrive om de små tingene som får meg til å føle meg veldig nerdete her i verden, men i dag skal jeg gjøre et hederlig unntak og ta et dypdykk inn i en typisk «dette er nok veldig meg»-aktivitet: Nerdegym.
Med nerdegym mener jeg ikke å stå på scenen på The Gathering og få folk til å trene armmusklene ved hjelp av løfte-øvelser med tastaturer, det er litt sånn der TG1999..
Nei da mener jeg slik Trening Trim og Trivsel, eller 3T da, som treningssenterkjeden jeg er deltidsstøttemedlem i heter. En typisk nerdegym begynner med lesing av et datablad (Wired, Linux Format og Linux Journal er gjengangere) eller en lettere rosa avis (DN). Denne lesingen foregår naturlig nok på dertil egnede treningssaparater, som eksempelvis de tredemøllene 3T har hvor det fortsatt er lesestativ. Dette lesestativet har til min fortvilelse blitt mindre hyppig å se på de nye maskinene fra produsentene 3T holder seg med, men enn så lenge er det alltids en eller to slike som står ledige i lokalene.

Etter endt lesing har man gjerne opparbeidet nok varme i muskulaturen til at man kan trå til og utføre noen lette 4 minutters rykk eller 2×2 etc. Bra greier. Dette etterfølges gjerne av løs og ledig vandring til neste apparatur – sittesykkelen. Dersom man er så uheldig at det ikke en gang er en ussel børs-kommentar igjen å lese i avisen har man etter hvert et aktivitets-problem, da det er tendenser til interne ytringer av typen «dette er KJEDELIG» om å sykle sittende på sykkel i et lokale hvor man med avglemte hodetelefoner til den lure telefonen er henvist til å høyre på bakgrunnsstøyen, inkludert høyttalerne som har hengt seg opp på P4 Bandit og samtidig ikke har nok båndbredde til å unngå bufring av Tone Damlis siste skamløse ytring.
-Det er akkurat her den kreative nerden i meg våknet for noen år siden. «Hei vent nå litt», sa jeg til meg selv en stille kveld på sykkelen. Dette «fremdriftsvinduet» er pikselert – det består jo av punkter. DET må vi da kunne lage noe med? Jeg er jo viden kjent (blant de sju personene som vet at dette er noe jeg gjør i blant) for å lage ASCII-baserte tegninger av selskapers logoer eller annet fjas når jeg leverer scriptede funksjoner på jobb.

-Hvorfor ikke utfordre seg selv og lage litt «piksel-kunst» med punktene på fremdriftsvinduet?

Jeg skal ikke kjede dere med fire år med beskrivelser av de mest intrikate figurene jeg har skapt, for det er forbasket vanskelig å legge på nok hastighet/vinkling/motstand til å oppnå de ønskede antall punkter på denne skjermen, og det er blitt mange, svært mange, «oi, den kunne blitt fin»-øyeblikk for så å ende opp med en rasende løping/sykling på maks hastighet når «kunstverket» ble gruset av et enkelt feilskjær ved rulleringen/ sekvenseringen på skjermen.

Uansett, tenker du nok nå. Hva kan man så lage med noen piksler på en slik maskin? Det første bildet jeg vil dele er et punktbilde, min gjengivelse av et klassisk byggverk; et slott. Komplett med en taklampe-injisert «solrefleks»:

ASCII-slott av akai

ASCII-slott av akai med sidetårn og hoved-bygning bak en ringmur

 

Så blir spørsmålet mitt da. – Hva kan DU lage med punktene på treningsapparatene?

Høsten 2010 er over oss: Ladestien er vakker på en fredag
aug 30th, 2010 by Anders

På fredag tok jeg meg fri – jeg har jo slike utrolige mengder ferie til gode visstnok.
Fredagen ble derfor tilbragt på en ytterst ny måte for meg: – På tur rundt Ladestien sammen med Elian Theodor, Christian og Vemund. Vi trasket avsted i greit The Daddy teamtempo, og tilbakela de 13.5 kilometerne på ~4 timer, med en gjennomsnittsfart på ~4.5 km/t inkludert diverse pauser for mat, bleieskift, vogn-modifikasjoner og lunsj (ved Ringvebukta og evig-vakre Sponhuset, som jaggu er åpent helt frem til 1. oktober!). Topografien på Ladestien og Rotvollfjæra ga totalt 351 høydemeter, noe som faktisk sier litt om hvor mye «opp og ned» det er mellom de ulike bukt- og badeplassene. Hjemturen gikk fra Statoil ved Rotvoll over ladesletta via Nyhavna og hjem til Solsiden igjen. Dette viste seg faktisk på hr. Google Maps å bli en «full sirkel»+ en liten tråd ut på bunnen (det hele så ut som en blå ballong på mitt kart) . Herlig vær var det også.

Som far har jeg merket meg at det å gjøre «rare ting» slik som å bruke mer enn fire timer av en perfekt nerdefredag på å traske tur langs ytterkanten av byen er helt ok; but hey, når selskapet består av Christian så går det nok fint, vi hadde plenty av nerdete ting å diskutere. (Dessuten har Christian et digitalt kamera som jeg er nokså sjalu på. Egentlig har de fleste bekjente etter hvert et forholdsvis OK kamera. Kanskje på tide å ønske seg noe sånn egentlig.) Vi la ut fra Solsiden klokken ~1040 og var tilbake rundt klokken 1515, men det inkluderer da en flott lunsj ved Sponhuset som siden det var åpent også ga muligheten til anskaffelse av mer farris.

Forøvrig ønsker jeg å notere at det å gå tur med 10+ kilo unge i dertil heftig barnevogn må sorteres som trening og dertil legges inn i treningskalender fra nå av!

– Vi avslutter rapporten fra fredag med et automatisk foto fra Christians vidundermaskin. Elian og jeg takker Christian og Vemund for en flott tur! Jeg og Elian hadde det topp!

Eldre
apr 10th, 2010 by Anders

Nå er jeg altså 29. Det ble jeg for to dager siden, den 8. april. I dag feirer vi det med litt kake & kaffe sammen med litt familie (8 stk kommer hit til vår lille stue). Dersom noen skulle lure; Så, ja, jeg føler meg gammel. Faktisk så gammel at jeg lurer på om jeg trenger en gyngestol som jeg kan sitte i og studere livet gli forbi mens jeg tar små slurker av en polert lommelerke med godt brunt brennevin og klukker for meg selv om den tiden da jeg var ung. Muligens tar jeg en skvett av godsakene i kaffen også og slurper opp det jeg sølte på tallerkenen med velbehagende smatting.

Ungen har det fint, han krabber på sin egen break-dance-aktige måte. Ikke noe opp på alle fire her nei. Det går heller unna i form av bølge-bevegelser med armer og mage/bryst. Personlig rekord er nok rundt 30 sekunder på distansen sofa/DVD-reol – badet.

Jorunn og Elian Theodor ga meg en skikkelig fin bursdagsgave; Shoppingtur på selvvalgt sportsbutikk for å kjøpe ny treningsbag (den gamle har jeg hatt siden ungdomsskolen) og treningstøy. Endte opp med noe fra Nike, G-sports eget bag-merke og en herlig retro Adidas-jakke.Takk for fin gave, de tingene skal brukes flittig!

Hard søndagsøkt på 3T Pirbadet
mar 7th, 2010 by Anders

Etter å ha grublet et par dager ble jeg og Jørgen enige om å trene søndag formiddag. Tradisjonen tro var forslaget å komme seg i gang så tidlig som mulig, men det endte med at vi var på plass rundt 12.20. Dagens trening bestod kort og godt av tolv minutter oppvarming på mølle etterfulgt av ~en og en halv time med diverse løfting. Dagens overraskelse for min del var da Jørgen viste meg den øvelsen han bruker en benk til, i Smith-vektapparatet. Klarte å presse meg selv til å ta 80 kilo i knebøy og 50 kilo skulderpress sittende på benken. Hoppet glatt over «øksehugg» i dag, etter å ha tatt godt i på en god del andre øvelser. Planen er visst å ha de øvelsene på tirsdag uansett, da har jeg nemlig PT-time igjen.

Sum: +1 for å orke, på søndag, 3T får få +1 poeng for god kaffe i resepsjonen etter trening.

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa