»
S
I
D
E
B
A
R
«
Nerdegym
feb 25th, 2012 by Anders

Nerdegym anno 2012.

Det er ikke alltid jeg tar meg tid til å skrive om de små tingene som får meg til å føle meg veldig nerdete her i verden, men i dag skal jeg gjøre et hederlig unntak og ta et dypdykk inn i en typisk «dette er nok veldig meg»-aktivitet: Nerdegym.
Med nerdegym mener jeg ikke å stå på scenen på The Gathering og få folk til å trene armmusklene ved hjelp av løfte-øvelser med tastaturer, det er litt sånn der TG1999..
Nei da mener jeg slik Trening Trim og Trivsel, eller 3T da, som treningssenterkjeden jeg er deltidsstøttemedlem i heter. En typisk nerdegym begynner med lesing av et datablad (Wired, Linux Format og Linux Journal er gjengangere) eller en lettere rosa avis (DN). Denne lesingen foregår naturlig nok på dertil egnede treningssaparater, som eksempelvis de tredemøllene 3T har hvor det fortsatt er lesestativ. Dette lesestativet har til min fortvilelse blitt mindre hyppig å se på de nye maskinene fra produsentene 3T holder seg med, men enn så lenge er det alltids en eller to slike som står ledige i lokalene.

Etter endt lesing har man gjerne opparbeidet nok varme i muskulaturen til at man kan trå til og utføre noen lette 4 minutters rykk eller 2×2 etc. Bra greier. Dette etterfølges gjerne av løs og ledig vandring til neste apparatur – sittesykkelen. Dersom man er så uheldig at det ikke en gang er en ussel børs-kommentar igjen å lese i avisen har man etter hvert et aktivitets-problem, da det er tendenser til interne ytringer av typen «dette er KJEDELIG» om å sykle sittende på sykkel i et lokale hvor man med avglemte hodetelefoner til den lure telefonen er henvist til å høyre på bakgrunnsstøyen, inkludert høyttalerne som har hengt seg opp på P4 Bandit og samtidig ikke har nok båndbredde til å unngå bufring av Tone Damlis siste skamløse ytring.
-Det er akkurat her den kreative nerden i meg våknet for noen år siden. «Hei vent nå litt», sa jeg til meg selv en stille kveld på sykkelen. Dette «fremdriftsvinduet» er pikselert – det består jo av punkter. DET må vi da kunne lage noe med? Jeg er jo viden kjent (blant de sju personene som vet at dette er noe jeg gjør i blant) for å lage ASCII-baserte tegninger av selskapers logoer eller annet fjas når jeg leverer scriptede funksjoner på jobb.

-Hvorfor ikke utfordre seg selv og lage litt «piksel-kunst» med punktene på fremdriftsvinduet?

Jeg skal ikke kjede dere med fire år med beskrivelser av de mest intrikate figurene jeg har skapt, for det er forbasket vanskelig å legge på nok hastighet/vinkling/motstand til å oppnå de ønskede antall punkter på denne skjermen, og det er blitt mange, svært mange, «oi, den kunne blitt fin»-øyeblikk for så å ende opp med en rasende løping/sykling på maks hastighet når «kunstverket» ble gruset av et enkelt feilskjær ved rulleringen/ sekvenseringen på skjermen.

Uansett, tenker du nok nå. Hva kan man så lage med noen piksler på en slik maskin? Det første bildet jeg vil dele er et punktbilde, min gjengivelse av et klassisk byggverk; et slott. Komplett med en taklampe-injisert «solrefleks»:

ASCII-slott av akai

ASCII-slott av akai med sidetårn og hoved-bygning bak en ringmur

 

Så blir spørsmålet mitt da. – Hva kan DU lage med punktene på treningsapparatene?

Påmelding til Brattørakonferansen – det skal ikke bare være enkelt
feb 7th, 2012 by Anders

I dag fikk jeg en hyggelig e-post fra Næringsforeningen i Trondheim (NiT) som ønsker meg velkommen til å delta på Brattørakonferansen. Konferansen er et samarbeid mellom Trondheim Havn, Trondheim Kommune, Rom Eiendom, Brattørkaia, Star Property og NiT. «Klikk her for direkte påmelding, kontaktinfo er ferdig utfylt» står det som oftest i disse e-postene fra NiT. Så også i denne. Vel inne på NiTs side for konferansen så jeg etter påmeldingsknappen. På siden er det en link til en PDF med programmet. PDF-en inneholder nok en lenke for påmelding, denne leder til et skjema hos Trondheim Kommune hvor man kan melde seg på.

Nei. Det skal ikke bare være enkelt å delta i konferanse om utvikling av en bydel dere :-)

 

Så var de tre.
sept 22nd, 2009 by Anders

Det er nå fire fantastiske døgn siden den 17. september 2009 klokken 20:00. Da ble sønnen vår født! Jeg og Jorunn har siden da hatt utrolig mye moro med sannsynligvis Trondheims tøffeste lille baby!
Dersom jeg på noe fornuftig vis skal kunne beskrive hvordan det er å få barn må jeg nok dessverre ta fram en del ord som høres i overkant selvsentriske ut, men for meg var det som å oppleve bryllupet (2007), Jorunns ja til forlovelsen (2005), den første daten (2004) og alle bursdager, juleaftener, nyttårsfeiringer og behørige feiringer jeg noen sinne har blitt gjort ære på i. Det var stort. Større, ja jeg vil påstå, det største jeg har opplevd i mitt 28 år lange liv.

Den observante følgesvenn vil nok notere seg at det har vært forholdsvis dårlig med respons på alle de hyggelige hilsningene vi har fått de siste dagene. Noen få har vært heldige og fått svar nokså umiddelbart. Til dere andre: Tusen takk for alle lykkeønskninger, vi tar vare på dem alle sammen og gleder oss sammen med sønnen vår over å kjenne så mange mennesker som bryr seg om oss :)

I dag kom vi hjem fra St. Olavs i dag etter nesten tre og en halv dag på Barsel-avdeling Øst.  Det var nok stort for mor å bære bilstolen over dørstokken og føle at nå var man tre stk sammen, tre i en familie, familien vår ble liksom litt mer ekte når man faktisk -er- tre, og ikke bare går rundt og venter på å bli tre. Jeg har forresten byttet 8 bleier siden fødselen. Det er to pr dag. Volumet er i ferd med å ta seg opp nå som maten inntas i et greit tempo. Takket være bittelitt morsmelkerstatning som ble gitt i går natt var dagens bleier av det koselige slaget å bytte. Til dere som ikke enda har prøvd flytende føde og nyfødte barn: Gled dere :-)

Mer snart.. =)

Sommertur til Östersund
jul 17th, 2009 by Anders

Emmaljunga Check Brown barnevognMed bil kommer man langt. Lastet inn i Pappas Honda går ferden til Östersund, hvor de sansynligvis enda ikke har fått H1N1 influensa (dvs.. de har det jo lengre sør i Göteborg) og slike gøyale ting.

Siden man, som sikkert noen sjeler nå har fått med seg, venter vår første krabat i september legger vi derfor en kjapp tur til Sverige for å handle litt.
På handlelisten står, blant annet: Barneseng, bilstol, stellebord, div. annet nødvendig stæsj og .. selvfølgelig: Strongbow fra Systembolaget (pokker at ikke Vinmonopolet finner det for godt å ta inn Strongbow).
Bilder og annen moro fra turen får vi ta etterpå. Skulle noen ha behov for å ytre seg.. er det bare å ringe eller sende en SMS. Vi er i allefall hjemme igjen i morgen kveld. Tut-tut.

Extreme Sheep LED art
apr 14th, 2009 by Anders

Denne har gått et par uker rundt i verden, men jeg tror jeg ler meg skakk likevel.. Viral reklame på sitt beste?

Extreme Sheep LED art (YouTube)

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa