SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Et nytt år, nye muligheter
januar 1st, 2014 by Anders

2013 er over og her kommer 2014 luskende uten at du har rukket å bestemme deg for hva du skal, hvor du skal og hvorfor. Likevel er det greit å begynne på et nytt år. Vi kan snu siden og se på alle mulighetene som ligger i de ubrukte dagene, de stadig lysere dagene mens vi sakte skrur tiden frem mot vår og sommer, for vinteren hittil har vært skuffende. Jeg er for ung til å huske 1972, da de visstnok pløyde før Jul og hadde slåttonn i slutten av februar og nyttårsaften mellom 1971/72 var så mild at de flere steder gikk i t-skjorte(!).  Personlig liker jeg skikkelig vinter dersom vi først skal ha vinter. Ikke slik liksom-vinter som kommer og går. Det skal muligens bli litt snø i Trondheimsområdet rundt midten av januar om værmeldingen slår til.

For å ta en 20140101_203331skikkelig alvorsprat med meg selv i all offentlighet: – Vi har spist for mye denne julen. Alt for mye. Det betyr at man må i gang med trening og «ned-spising» nokså raskt om dette ikke skal gå ille med den garderoben som alt var blitt litt surt trang i forbindelse med litt for mye av alt som er godt i tiden vi har bak oss. Akk. Jeg er nok litt mer A4 enn jeg kanskje burde være innser jeg, men samtidig er det litt behagelig å ha noe å stri med som ikke er uoverkommelig, selv om det krever disiplin og egeninnsats på en måte jeg nok ikke uten videre kan fremtvinge på mat-området. Så er da ikke alt helsvart på det kroppslige likevel; For treningen fikk et skikkelig oppsving i 2013. Det ble ikke så bra som første halvår kunne ha gitt rom for å tro, det endte på 101 gjennomførte treninger på 3T, diverse gåturer, to fjellturer og en god del søndagsgange med familien i Trondheimsområdet. Opp fra 69 treninger på 3T i 2012 og et mulig sammenlignbart tall turer utenom.
20140101_203356
En frisk start har på mange vis vært et varemerke i mitt liv hittil, så å starte friskt i 2014 er ikke noe jeg tror vi kommer til å angre på. Så i dag har jeg brukt tid på å bake knekkebrød, fortrinnsvis uten for mye kalorier. Knekkebrødene er dessverre litt mindre sunne enn de kunne ha vært da jeg i prosessen gikk tom for Grovt rugmel og måtte spe på med litt hvetemel. (Hvete er som muligens kjent for en del jevngodt med rent sukker om man skal tro på disse lavkaloridiettene.) Det skal vi nok rette opp når den første produksjonen er fortært og man skal gå i gang med ny produksjon. (Det er disse nyttårsdag-produserte knekkebrødene som er så heldige å ha blitt foreviget i denne 1. januar-posten forøvrig, så heldige var de.)

Da er det på tide å krype til køys og se 2. januar i møte med jobb, barnehage og trening. Vi får gjøre det beste med det vi har til rådighet: Tiden.


2 Responses  
  • Anders writes:
    januar 2nd, 20149:37at

    2014-01-02 0200: 103.0

  • Jorunn writes:
    januar 3rd, 201412:28at

    Siden jeg liker å finne feil:
    Du er ikke for ung til å HUSKE 1972, du er for ung til å ha vært i live i 1972.
    Det var nyttårsaften 1972 som var varm, altså 72/73, ikke 71/72.
    Hvete er jevngodt med sukker i følge lavkarbodiettene, lavkaloridiettene driter fint i om du spiser hvete, sukker eller noe annet, så lenge det er lite kalorier.

    Ellers er jeg helt enig. ;) Nå går vi tynnere og lysere tider i møte!


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa