De fleste personlige hjemmesider på Internett har en side om personen siden tilhører. Dette er min side om meg. Hovedpoenget med denne siden er ikke å være nyskapende på noe vis, dette er gjort _før_.

Det kan skrives side opp og side ned om en selv på denne siden. Min inntreden i verden kom den 8. april 1981 i Trondheim. Etter en sansynligvis strabasiøs fødsel vokste jeg opp med varierende hell i en rekke bydeler i nevnte by, herunder Kolstad, Tiller, Byåsen og Møllenberg.

Fra 12-årsalderen ble jeg nok nerd: Glad i datamaskiner, teknologi og kommunikasjon. Jeg er mangeårig speider, fra jeg var 7 år; først i 1. Tiller KFUM så i 1. Trondheim FSK i NSF frem til jeg ble 18 år og lei av livet i telt og gapahuk for en stund.

Etter rundt to år i utlendighet i Hamar med arbeidssted i Oslo (dagpendling) fant jeg veien tilbake til Trondheim hvor jeg etter litt frem og tilbake havnet i Osloveien. Her fant jeg fort behov for å bli noe tynnere (jeg veide 131 kilogram i 2002).

Siden 2004 har jeg vært sykkelfantast som en av tre grunnleggere av nerdesykkelklubben wheelz.biz som utelukkende består av nerder som på et eller annet vis er på fornavn med en eller flere av de tre stiftere: Anders, Magnus og Christian.

Etter å ha startet som ung og lovende Linux-instruktør i den gangen hippe og kule IT-Akademiet Hamar ble jeg i august 2000 ansatt som IT-ansvarlig i prosjektet "Online 2000" i moderselskapet IT-Akademiet AS. Etter et års prosjektarbeid ble man skilt ut i eget selskap, og plutselig hadde jeg i en alder av 20-21 år personalansvar. Lærerike år med gode og onde dager tok slutt i 2002 da jeg som siste gjenværende av teamet sa opp like før selskapet gikk over ende.

I 2005 ble det slutt på tre år i firmaet Grep og jeg padlet inn i ukjent farvann som nyansatt rådgiver i Visma Ajourits avdeling i Trondheim. Lenge hadde jeg ikke hatt jobben (to uker) før jeg ble sjanghaiet tilbake til IT-drift av D'herrer Dag (min tidligere speiderleder!) og Pål som ville ha meg med i selskapet ITsjefen på Pirsenteret. Jeg tok betenkningstid, glad som jeg var for jobben i Visma. Etter noen år med "delt personlighet" valgte jeg i 2007 å takke ja til en ny avtale hos ITsjefen der jeg nå kunne fokusere 100% på arbeidet med å utvikle selskapets Linux-drift. Dette har gått i en rasende fart de siste årene, og vi har vokst til mer enn 1000 virtuelle maskiner bare med Ubuntu.På fritiden har det som tidligere nevnt aldri manglet på ting å ta seg til (speiding, sykling/trening) men for å sikre meg mot å ikke ha noe å sysle med har jeg gjennom årene pådratt meg noen oppgaver og medlemskap i ymse organisasjoner.

Det er alltid spennende å bli kjent med nye mennesker og skape gode forhold for kommunikasjon, kunnskap og utvikling. Gjennom organisasjonsarbeid som jeg først fikk sansen for som representant på årsmøter i NSF-kretsen har jeg tatt del i arbeid både i Trondheim Linux User Group (TLUG), ved Studentersamfundet (IT-Komiteen), Fri programvare i skolen (FRISK, Skolelinux), diverse dataparty gjennom årene (The Gathering i særdeleshet) og for å sikre en mulig alderdom: NetCore - den svært så spesielle driftsgruppen i Underworld, som driver med drift av plattformen Underworld utvikler sine tjenester på, men som ikke menger seg med hvem som helst :)